Prirodnjak

Cajevi i ostali prirodni napici


  Aloe vera caj

  Delite
  Admin
  Admin
  Admin

  Broj poruka : 23
  Datum upisa : 21.04.2012
  Godina : 62
  Lokacija : Glavica

  Aloe vera caj

  Počalji  Admin taj Pon Apr 23, 2012 11:28 am


  Иако је ефикасност алое вере позната од давнина, тек у новије време се може купити алоа вера чај.

  Стари Египћани су јој се дивили и користили је као лек, фараони веровали у моћ ове биљке као еликсира за дуг живот а Клеопатра је употребљавала њен гел како би задржала мекоћу и глаткоћу коже.

  Индијанци су алое веру сматрали светом биљком називајући је небеским леком те су њоме лечили повреде и ране, угризе од змија, главобоље и артритис, а Индијанке су користиле сок ​​од алое који су наносиле на своја лица како би изгледале млађе и лепше.

  Наиме, познато је њено лековито деловање код проблема са пробавом и желуцем, артритиса, псоријазе и екцема. Познато је да биљка јача имунитет тела ослабљеног болешћу, а уједно се наглашава њено противупално деловање.

  Припрема: Уколико на упутствима на паковању није другачије назначено, кафену кашичицу биљке или филтер-кесицу прелите с 0,2 л вреле воде. Поклопите и пустите да одстоји 5 до 10 минута. Процедите и пијте свеже припремљени чај.

  ОДРИЦАЊЕ ОДГОВОРНОСТИ: Сви текстови и чланци су само необавезне информације. Користите их на своју личну одговорност и ризик. О сваком питању, предлогу или информацији из текста консултујте стручну особу или лекара.

   Sada je Sre Mar 27, 2019 1:05 am